Thunderbird

Mozilla Thunderbird, of kortweg Thunderbird, is een opensource-e-mailclient ontwikkeld door het Mozilla-project. Net als de webbrowser Mozilla Firefox heeft Thunderbird als doel een snel, functioneel en krachtig programma te zijn, zonder een overmaat aan toeters en bellen. Om die reden werd het programma, net als Firefox, in 2004 afgesplitst van het Mozilla-pakket (nu SeaMonkey) waarmee de broncode gedeeld werd. Mozilla Thunderbird is in 2007 sinds versie 1.0 al 44 miljoen keer binnengehaald.

Begin juli 2012 liet Mozilla weten niet verder te gaan ontwikkelen voor Thunderbird. Vanaf die datum levert de firma enkel 'Extended Support Releases', met veiligheids- en onderhoudsupdates.


Klik hier als u Apple gebruikt.


Om uw e-mailgesprekken zichtbaar te maken, kunt u het volgende doen:

Start het programma Thunderbird.

Selecteer het bewuste bericht.In het venster waar de e-mail wordt getoond, zit rechts een knopje 'Andere acties'. Als u hierop klikt, komt er een klein rolmenu. Of druk na het selecteren van het bericht op de toetsen Ctrl + u.Klik hier dan op 'Bron bekijken'.Ga met de cursor (pijltje) in het nieuw geopende venster staan en selecteer alle getoonde tekst (Ctrl + a) binnen dit venster en kopieer (Ctrl + c) dit.

Plak de gekopieerde gegevens (Ctrl + v) in het programma Kladblok of Word.

Sla het bestand op of print dit bestand en neem dit mee wanneer u aangifte gaat doen.


Apple:

Start het programma Thunderbird.

Selecteer het bewuste bericht.In het venster waar de e-mail wordt getoond, zit rechts een knopje 'Andere acties'. Als u hierop klikt, komt er een klein rolmenu. Of druk na het selecteren van het bericht op de toetsen Cmd + u.Klik hier dan op 'Bron bekijken'.Ga met de cursor (pijltje) in het nieuw geopende venster staan en selecteer alle getoonde tekst (Cmd + a) binnen dit venster en kopieer (Cmd + c) dit.

Plak de gekopieerde gegevens (Cmd + v) in het programma Teksteditor of Word.

Sla het bestand op of print dit bestand en neem dit mee wanneer u aangifte gaat doen.