Windows 8 Mail App

Sinds de lancering van Windows 8 bestaat er ook een 'Mail-app'. Deze mail-app is te zien als tegel in het nieuwe startscherm van Windows 8. Wanneer deze app gebruikt wordt om e-mailberichten te lezen dan zou het handig zijn om e-mailheaders van berichten zichtbaar te maken. Helaas is dit niet mogelijk wanneer u deze mail-app gebruikt. Dit komt onder andere doordat alleen maar e-mailaccounts met een zogenaamde IMAP ondersteuning kunnen worden toegevoegd aan deze mail app. IMAP is een protocol voor het synchroniseren van e-mail. Eigenlijk wordt er direct op de mailserver gewerkt en niet op de computer waar de e-mailberichten gelezen worden. Er kunnen dus helemaal geen e-mailaccounts toegevoegd worden met zogenaamde POP3 ondersteuning. Post Office Protocol (POP) is een internetstandaard voor het overbrengen van e-mail van een server naar een client (e-mailprogramma van de gebruiker). Bijna alle internetproviders bieden een e-mailaccount aan dat beschikbaar is via POP3. De e-mailheaders worden als het ware uit alle e-mailberichten gehaald wanneer het bericht wordt ingeladen in de Windows 8 Mail app.

Toch e-mailheaders veilig willen stellen
In de meeste gevallen bieden de providers ook een mogelijkheid aan om de berichten te lezen via het inloggen op een internetpagina van de betreffende provider. Niet alle providers ondersteunen het zichtbaar maken van de broncode/e-mailheaders wanneer u via een internetpagina inlogt. Wanneer het niet mogelijk is om de e-mailheaders van een bericht veilig te stellen dan is het raadzaam om een ander e-mailprogramma te installeren op uw computer. Wanneer er een ander e-mailprogramma is geïnstalleerd dan is hier de informatie te vinden om de e-mailheaders toch zichtbaar te maken.

Toevoegen e-mailaccount binnen Windows 8 Mail App
Wanneer u een e-mailaccount wilt toevoegen binnen de Windows 8 Mail app dan gaat dat als volgt:Klik op de tegel 'Mail'.U krijgt nu een overzicht van uw e-mailberichten. Klik rechts in het beeld zodat er een menu verschijnt. Klik vervolgens op 'Account toevoegen'. Er verschijnt nu een scherm waar u een nieuw accout kunt toevoegen.Klik op 'Ander account'.U krijgt nu het volgende scherm in beeld wanneer er op 'Meer details weergeven' wordt geklikt wanneer het scherm is geladen.Hieronder is te zien dat er geen POP3 ondersteuning gegeven wordt door de Windows 8 Mail app. Er worden alleen accounts ondersteund met IMAP ondersteuning.