Windows Live/Hotmail

Windows Live Mail is een e-mailclient die onderdeel uitmaakt van Windows Live Essentials, waardoor het samen met Messenger en andere programma's in een pakket te downloaden is via de downloadpagina van Windows Live. Deze applicatie kan gezien worden als opvolger van Outlook Express (XP) en van Windows Mail (Vista). Windows Live Mail kan zowel Hotmail-accounts, als Gmail-accounts in één programma samenbrengen.

Outlook.com
De aanduiding Windows Live Mail is in het verleden ook gebruikt voor de webgebaseerde e-mailservice Hotmail, inmiddels Outlook.com. (klik hier voor Outlook.com) Sinds 31 juli 2012 konden de gebruikers die nog met Hotmail werken ervoor kiezen over te stappen naar Outlook.com. Tegen de zomer van 2013 is iedereen overgezet. Hotmail is vanaf toen opgehouden te bestaan.


Om uw e-mailgesprekken zichtbaar te maken kunt u het volgende doen:

Start het programma Windows Live Mail.

Selecteer het bewuste bericht.Klik met de rechtermuisknop op het bewuste bericht en kies 'Eigenschappen'.Klik bovenin het geopende scherm op de tab 'Details'.Klik onderin in de tab 'Details' op de knop 'Bron van het bericht...'.Ga met de cursor (pijltje) in het nieuw geopende venster staan en selecteer alle getoonde tekst (Ctrl + a) binnen dit venster en kopieer (Ctrl + c) dit.

Plak (Ctrl + v) gekopieerde gegevens in het programma Kladblok, Wordpad of Word.

Sla het bestand op of print dit bestand en neem dit mee wanneer u aangifte gaat doen.