Cyber Alert

Politie stuurt mail om gevonden inloggegevens

Den Haag – 12 januari 2022 | 15:33

Cubercrime, vingerafdruk, knop enter

Recent ontving het cybercrimeteam van de politie eenheid Den Haag van het Nederlandse cybersecuritybedrijf NFIR informatie dat er op een buitenlandse server bestanden zijn aangetroffen met daarin onder andere duizenden unieke e-mailadressen inclusief wachtwoorden. Voor Nederland gaat het om 2.500 unieke e-mailadressen met daaraan gekoppeld bijna even zoveel wachtwoorden.

Lees verder…


Pas op voor misleidende apps van “postbezorgers”

Nederland – 9 november 2021 | 12:14

Malware

Tientallen mensen zijn slachtoffer geworden van sjoemelsms’jes van zogenaamde pakketbezorgers. Via het berichtje proberen criminelen toegang tot de telefoon en zelfs bankgegevens te krijgen. De politie waarschuwt mensen voor deze praktijken.

Lees verder…


Telefonische oplichting door nepagenten

Nederland – 12 oktober 2021 | 16:15

logo politie

Er is een nieuwe variant van telefonische oplichting. Nepagenten en zogenaamde medewerkers van andere overheidsinstanties proberen mensen geld afhandig te maken. Als het nodig is, gaan ze intimidatie niet uit de weg. Aan het eind van het gesprek zijn slachtoffers soms duizenden euro’s armer. Goed om te weten: overheidsinstanties vragen nooit naar betaalgegevens en vragen nooit om software op telefoon of computer te installeren.

Lees verder…