Wanneer je wordt lastig gevallen per e-mail is het handig om de berichten op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld in een aparte map in je e-mailbox of op je computer. Het opslaan van een e-mail verschilt per provider. Het is handig om, wanneer je je e-mail meestal op je telefoon bekijkt, even in te loggen op een computer om e-mails op te slaan.
E-mail opslaan
Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte e-mail providers en hoe je de mails kan opslaan:
- Klik hier voor informatie over Apple Mail
- Klik hier voor informatie over Gmail
- Klik hier voor informatie over Microsoft Outlook
- Klik hier voor informatie over Windows Live Mail (@hotmail, @live of @outlook)
Lukt het opslaan niet? Maak dan een schermafbeeldingen of schermopnames van de e-mails.
E-mailheader veiligstellen
Het kan ook erg handig zijn voor de politie om de emailheader op te slaan. In deze header kan bijvoorbeeld soms het IP-adres worden gevonden van de persoon die jou een mail stuurt. Dit kan de politie helpen in het doen van onderzoek.
Klik hier om te lezen hoe je emailheaders kan opslaan.
Kan je geen mails opslaan en lukt het niet om de e-mail-headers veilig te stellen? Zorg dan dat je screenshots of schermopnames maakt van de betreffende mails.
Klik hier voor informatie over het maken van schermafbeeldingen.
Klik hier voor informatie over het maken van schermopnames.
Afzender blokkeren
Je kan ook de afzender van een e-mail blokkeren. Zo kan deze persoon vanaf dat e-mailadres geen contact meer met je opnemen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte e-mail providers en hoe je de afzender kan blokkeren:
- Klik hier voor info over Apple Mail
- Klik hier voor info over Gmail
- Klik hier voor info over Microsoft Outlook
- Klik hier voor info over Windows Live Mail (@hotmail, @live of @outlook)
Iemand doet zich voor als mij
Wanneer iemand uit jouw naam een e-mailadres heeft aangemaakt en misschien daarmee ook contact zoekt met andere mensen, dan is het handig om melding te maken bij hosting provider van het betreffende e-mailadres. De hosting provider vind je vaak door te kijken naar de URL die na de ‘@’ wordt genoemd. Bijvoorbeeld @hotmail.com, @kpnmail.nl, @gmail.com, enzovoorts. Bezoek vervolgens de URL zonder de ‘@’ er voor. Vaak vind je op deze pagina ook een mogelijkheid om contact op te nemen met deze provider. Je kan dan vervolgens daar je klacht indienen en het verzoek om het e-mailadres te verwijderen.