Internetsporen.nl

Check verkopergegevens

Voordat u met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, kunt u hier controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan. 

Welke gegevens kunt u controleren?
– Rekeningnummer (gebruik alleen letters en cijfers, bijvoorbeeld NL12BANK0123456789) 
– E-mailadres (niet van toepassing voor Marktplaats-adressen – lees meer)
– Telefoonnummer (gebruik alleen cijfers, bijvoorbeeld 0201234567)
– De url van een webwinkel (bijvoorbeeld www.eenwinkel.nl)

LET OP!
Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn waaruit blijkt dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo! U kunt voor de zekerheid ook nog via ‘Scamadviser‘ het door u opgegegeven domein controleren. Ook daar geldt dat wanneer het opgevraagde domein niet voorkomt, dit niet wil betekenen dat het een bonafide site is. Scamadviser kunt u hier raadplegen.

Krijgt u WEL te horen dat er negatieve meldingen zijn over de (ver)koper met wie u zaken wilt doen, denk dan goed na of u door wilt gaan met de verdere transactie. Vraag eventueel extra waarborgen van de persoon met wie u zaken doet.