Ransomware en nu?

Opeens kan je geen gebruik meer maken van je computer en zie je op je scherm staan dat al je bestanden zijn versleuteld en dat je deze pas weer terug kan krijgen wanneer je een bedrag (meestal in bitcoins) hebt overgemaakt.

Opsporingsdiensten en IT-beveiligingsbedrijven hebben de krachten gebundeld om deze activiteiten van cybercriminelen te verstoren.

De “No More Ransom” portal is een initiatief van het Team High Tech Crime van de Nederlandse politie, Europol’s European Cybercrime Centre en McAfee met als doel slachtoffers van ransomware te helpen bij het herstellen van hun versleutelde bestanden zonder de criminelen te betalen.

Omdat voorkomen beter is dan genezen richt het project zich op het informeren van gebruikers over de werking van ransomware en de maatregelen die hiertegen genomen kunnen worden. Hoe meer partijen dit project steunen hoe beter het resultaat kan worden. Dit initiatief staat open voor andere publieke en private partijen.

Klik op de onderstaande afbeelding van de sheriff om te kijken of er een mogelijkheid is om jouw bestanden te ontsleutelen, klik op het logo van No More Ransom voor meer informatie over dit project.