Internetsporen.nl

Scamadviser

Scamadviser.com is een wereldwijd platform dat maandelijks 2,5 miljoen consumenten helpt om te controleren of een website veilig is of juist niet. Scamadviser helpt consumenten de juiste keuze te maken op basis van een algoritme dat voor iedere website een zogenaamde ‘review score’ vaststelt. Van alle websites in Nederland zijn 1,1% scams, zo blijkt uit onderzoek van Scamadviser onder 280.000 websites. Scamadviser raadt 8% van alle Nederlandse websites aan om eerst verder onderzoek te doen, alvorens te kopen of contactgegevens achter te laten. Ten opzichte van andere landen doet Nederland het wel goed. Hieronder kunt u websites laten controleren of dit een malafide site is.

Voor .nl domeinen kunt u ook onze “check verkopergegevens” pagina bezoeken. Op deze site kunt u zoeken naar Nederlandse domeinnamen waarvan de politie het ernstige vermoeden heeft dat deze malafide zijn, maar als die nog niet bekend zijn bij de politie raadpleeg dan altijd de scamadviser. Daarnaast kunt u op de “check verkopergegevens” pagina ook rekeningnummers, telefoonnummers en e-mailadressen controleren of er mogelijk over deze gegevens meldingen bekend zijn. De “check verkopergegevens” kunt u hier vinden.

LET OP!
Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over het domein niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn waaruit blijkt dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!