Internetsporen.nl
smartphone

Schermopname maken op Android

Op deze site vindt u meerdere manieren om sporen veilig te stellen van gedigitaliseerde criminaliteit en/of cybercrime. Soms is het echter alleen mogelijk om deze sporen veilig te stellen via het maken van een schermopname. Daarnaast is het ook raadzaam, wanneer u sporen heeft veiliggesteld op een andere manier, om toch ook een schermopname te maken, zodat het voor een verdachte moeilijker wordt om te zeggen dat de veiliggestelde sporen door u zelf zijn vervaardigd. Denk hierbij aan het ‘photoshoppen’ van afbeeldingen of het toevoegen/veranderen van opgeslagen chats.

Hieronder vindt u een video hoe u een schermopname kunt maken met een toestel voorzien van een Android besturingssysteem.

Android is een opensourceplatform en besturingssysteem voor mobiele telefoons, tablet-pc’s, camera’s en meer, gebaseerd op de Linuxkernel en het Java-programmeerplatform. In april 2013 werden er meer dan 1,5 miljoen Androidtelefoons per dag geactiveerd en Android is daarmee het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons. In totaal zijn er in mei 2013 meer dan 900 miljoen Androidapparaten geactiveerd. Merken zoals Samsung en Sony maken onder andere gebruik van Android.

Lees meer over:
Hoe stel ik een chat veilig in WhatsApp
Oplichting via WhatsApp
Aangifte doen van ‘Vriend-in-nood-fraude’ via WhatsApp
Hoe maak ik een schermafbeelding op een Android toestel
Hoe maak ik een schermopname op een iPhone
Hoe maak ik een schermafbeelding op een iPhone

Bron: androidplanet.nl