Internetsporen.nl
Chat

Skype

Het meest gebruikte Voice over IP(VoIP) programma in de wereld is Skype. Skype is een VoIP-programma van Microsoft, waarmee men over het internet kan telefoneren.

Het programma is gratis verkrijgbaar voor Windows (Windows 2000 en nieuwer), macOS (Mac OS X 10.3 of hoger), Linux, iOS, Android en Windows Phone. Skype zegt vrij te zijn van spyware

Via Skype kunt u een verhaal delen, een verjaardag vieren, een taal leren, vergaderen, samenwerken met collega’s – praktisch alles wat u dagelijks samen moet doen. U kunt Skype gebruiken op het apparaat dat voor u het handigste is: uw telefoon of computer, of een tv met Skype. U kunt gratis aan de slag met Skype, bijvoorbeeld om andere mensen op Skype te spreken, te zien en chatberichten te sturen. Met de nieuwste versie van Skype kunt u zelfs groeps-videobellen uitproberen.

Als u een beetje betaalt, kunt u meer dingen doen, op meer manieren en met meer mensen – zoals vaste nummers bellen, Wi-Fi gebruiken of sms’jes versturen. U kunt betalen naar gebruik of een abonnement nemen, wat voor u het handigst is. In de zakenwereld betekent dit dat u uw hele ecosysteem van medewerkers, partners en klanten samen kunt brengen om dingen gedaan te krijgen. Probeer Skype vandaag nog en begin met het toevoegen van uw vrienden, familie en collega’s. Ze zullen niet moeilijk te vinden zijn; honderden miljoenen mensen gebruiken Skype al om van alles samen te doen.

Hier wordt onder andere uitgelegd hoe:

  • Gebruikersprofielen veiliggesteld kunnen worden
  • Chatgeschiedenis veiliggesteld kan worden

Zichtbaar maken gebruikersprofielen
Iedereen die gebruik wil maken van dit programma zal een Skype-account moeten aanmaken. Tijdens het aanmaken van zo’n account wordt aan de gebruiker gevraagd om een aantal gegevens in te vullen van zichzelf. Deze gegevens kunnen onder andere zijn:

  • Naam, adres en woonplaats;
  • Geboortedatum;
  • Geslacht;
  • Telefoonnummers;
  • Taal;
  • Favoriete websites.

Uiteraard kunnen deze gegevens van belang zijn wanneer er contact is geweest via Skype met een andere Skype gebruiker. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe gebruikersprofielen zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Open Skype en selecteer de gebruiker van wie het profiel zichtbaar moet worden. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de desbetreffende persoon. Hier zal een menu tevoorschijn komen.

Klik dan op ‘Profiel tonen’.

Er wordt nu een venster met het profiel van de bewuste gebruiker zichtbaar. Met het maken van een schermkopie kunnen de gegevens opgeslagen worden. Dit kan door de Print Scrn-toets(print screen) rechts bovenaan het toetsenbord in te drukken en vervolgens het plaatje in een tekstverwerker (bijvoorbeeld Word) te plakken.

Gebruik desnoods een digitale camera om de situatie op het scherm vast te leggen.


Skype chatgeschiedenis veiligstellen:
Open Skype en klik op het blad ‘Recent'(zie rode pijl).

Scroll eventueel door de gesprekken heen en selecteer het gesprek met de gebruiker van wie het chatgesprek veiliggesteld moet worden. Klik op het gesprek en het gesprek zal zich openen.

Klik vervolgens met de rechtermuisknop in het venster op een van de tekstregels. Klik op ‘Alles selecteren’ en kopieer dit (Ctrl + c). Plak dit vervolgens in Word of Kladblok (Ctrl + v) en sla dit op. Print het document en neem dit mee als u aangifte gaat doen.


Apple
Open Skype en klik op het tabblad ‘Contacten’.

Klik met de rechtermuisknop op het contact van wie u het profiel zichtbaar wilt maken.

Klik in het menu dat verschijnt op ‘Toon profiel…’.

Er wordt nu een venster met het profiel van de bewuste gebruiker zichtbaar. Met het maken van een schermkopie kunnen de gegevens opgeslagen worden.

Gebruik desnoods een digitale camera om de situatie op het scherm vast te leggen.

Skype chatgeschiedenis veiligstellen
Om de chatgeschiedenis van Skype veilig te stellen moeten de volgende stappen uitgevoerd worden:

Open Skype en klik op het tabblad ‘Historie’.

Klik hier op het desbetreffende gesprek dat u wilt veiligstellen.

Selecteer de tekst die u wilt veiligstellen en kopieer dit (Cmd + c). Plak de tekst in een tekstverwerker (bijvoorbeeld Word).

Gebruik desnoods een digitale camera om de situatie op het scherm vast te leggen