Internetsporen.nl
headersmartphone

Smartphone

Smartphones kenmerken zich door het gebruik van een besturingssysteem wat u in staat stelt om eigen apps te installeren en de telefoon helemaal naar uw eigen wens in te richten. Alle smartphones zijn tegenwoordig voorzien van een touchscreen en daarmee is het, toen kenmerkende, toetsenbord verdwenen. Enkele fabrikanten, waaronder BlackBerry, bleef nog wel dergelijke smartphones maken maar heeft hier inmiddels ook de stekker uitgetrokken.

Met smartphones is steeds meer mogelijk en lijkt de connectie met de buitenwereld een stuk dunner te zijn geworden. Kijk maar eens naar social media. Even snel een foto maken en op Facebook, Snapchat, Instagram of Twitter plaatsen. Het gaat tegenwoordig zo eenvoudig dat wij misschien niet eens meer beseffen hoe lang het heeft geduurd om het zover te laten komen.

In smartphones is tegenwoordig meer persoonlijke data te vinden dan op de thuiscomputer. Bijna alle zaken die vroeger met een computer geregeld moesten worden, kunnen tegenwoordig gemakkelijk geregeld worden door de smartphone. Deze persoonlijke data kan zeer interessant zijn voor criminelen en kan mogelijk ‘gestolen’ worden. U kunt op een phishingmail klikken of op een link klikken en er wordt plotse malware op uw smartphone geïnstalleerd. Door kwaadwillenden worden veel mensen benaderd, via chatprogramma’s of via social media, om te proberen persoonlijke gegevens of geldbedragen te verkrijgen. Via deze pagina / dit menu item kunt u handleidingen vinden hoe u bepaalde gegevens kunt veiligstellen die mogelijk opsporingsinformatie bevatten. Klik op het menu onderdeel ‘smartphones’ en kies in het submenu het onderdeel wat u mogelijk kunt gebruiken om gegevens veilig te stellen.