Internetsporen.nl
kennis

Heel veel kennistesten

Een van de zaken die u op orde moet hebben, om veilig te kunnen bewegen op het internet, is uw digitale kennis. Gelukkig zijn er heel veel websites die u uitdagen uw digitale kennis te verbeteren en er zo mogelijk voor te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van gedigitaliseerde criminaliteit en/of cybercrime. Op deze pagina vindt u linken naar andere websites waar u uw digitale kennis kunt updaten en onderhouden. Deze pagina zal steeds aangevuld worden wanneer er weer nieuwe sites bekend worden. Wanneer u zelf een ‘kennis-site’ heeft en u wilt dat deze ook op deze pagina komt te staan, dan kunt u dat aangeven via het contactformulier.

Crimediggers – Politie
Nederland reageert verbijsterd als tijdens een belangrijke persconferentie politica Ulrieke Doosjé plots verdwijnt. Kom jij haar weer op het spoor? En weet je te achterhalen wie het op haar voorzien heeft, voordat het te laat is? Maak in Orator indruk met jouw digitale speurtalent of te wel Crimediggers 3 is uit!

Wil jij nog dieper duiken in georganiseerde criminaliteit? Kun jij digitale sporen op computers, smartphones, camera’s of navigatieapparatuur analyseren en zo de onderste steen boven krijgen in complexe rechercheonderzoeken? Test je skills met betrekking tot Geo, Reverse, TCP/IP, OSINT, Crypto, Pentesting. Daarnaast zijn er ook nog twee rechercheonderzoeken (Numitor en Conductor) waarin je de verdachte(n) moet vinden die strafbare zaken hebben gepleegd.

Hackshield – Diverse gemeenten en Politie
Cybercriminaliteit. Je hebt er vast wel eens iets over gezien op het nieuws, er over gelezen of er over gesproken met je vrienden. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online boeven: cybercriminelen. Ze hebben daarom iemand nodig die ze kan beschermen: iemand zoals jij. Want jij weet toch veel meer van internet dan volwassenen? Ben jij tussen de 8- en 12 jaar en heb jij het in je om jezelf en anderen te beschermen en wil je alles leren over hackers en veilig internetten? Dan ben jij de Cyber Agent die we zoeken. In HackShield leer je wat jij als Cyber Agent kan doen om te zorgen dat niet alleen jijzelf, maar ook je vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. We rekenen op je!

Gamechangers – Politie, Deloitte, Wefitter, ESL en Hack in the class
Op Gamechangers kun jij verschillende challenges doen, waarmee je jouw skills kunt verbeteren. Ben jij een gamer? Doe dan mee aan de Gamechangers FIFA CUP! Ben jij een ethisch hacker? Dan kan je meedoen aan ‘the Hacklab Challenge‘, ‘Hack the wefitter app‘ en ‘Hack in the class‘. Door het spelen van de challenges kan je ook nog eens mooie prijzen winnen.

What the hack – Maria Genova & Kees van Diem
Via deze pagina kunt u uw digitale kennis testen over een verscheidenheid aan onderwerpen die te maken hebben met de veiligheid op het internet.

Test uw kennis – Fraudehelpdesk.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met drie testen; Bent u oplichters te snel af?, Trucs met URL’s en Valse digitale berichten.

Quizzen – Veiliginternetten.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met zes testen; Botnet, Eerst checken dan klikken, Gegevens beschermen, Phishing en Ransomware, Veilig online op vakantie en Wat weet jij van social?

CyberskillsTest – Alertonline.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met tien testen; Apps, Online betalen, Phishing, Privacy, Ransomware, Social media, Updaten, Wachtwoorden, Webwinkels en Wifi.

Challenge the Cyber – Meerdere partijen
CTC is een Capture The Flag competitie voor jong Nederlands cybersecurity talent. Cybersecurity is van strategisch belang voor Nederland. Met Challenge the Cyber willen wij nieuw en jong cybersecurity talent aanboren, noodzakelijke cybersecurity skills (aansluitend bij het ENISA curriculum) naar een hoger niveau tillen en jonge mensen inspireren een loopbaan in cybersecurity na te streven. Bekijk hieronder welke uitdagingen u allemaal aan kunt gaan.