39 kennistesten

Een van de zaken die u op orde moet hebben, om veilig te kunnen bewegen op het internet, is uw digitale kennis. Gelukkig zijn er heel veel websites die u uitdagen uw digitale kennis te verbeteren en er zo mogelijk voor te zorgen dat u geen slachtoffer wordt van gedigitaliseerde criminaliteit en/of cybercrime. Op deze pagina vindt u linken naar andere websites waar u uw digitale kennis kunt updaten en onderhouden. Deze pagina zal steeds aangevuld worden wanneer er weer nieuwe sites bekend worden. Wanneer u zelf een ‘kennis-site’ heeft en u wilt dat deze ook op deze pagina komt te staan, dan kunt u dat aangeven via het contactformulier.

Crimediggers – Politie
Wil jij nog dieper duiken in georganiseerde criminaliteit? Kun jij digitale sporen op computers, smartphones, camera’s of navigatieapparatuur analyseren en zo de onderste steen boven krijgen in complexe rechercheonderzoeken? Test je skills met betrekking tot Geo, Reverse, TCP/IP, OSINT, Crypto, Pentesting. Daarnaast zijn er ook nog twee rechercheonderzoeken (Numitor en Conductor) waarin je de verdachte(n) moet vinden die strafbare zaken hebben gepleegd.

JSCU Summerschool – AIVD (vanaf 1 juli 2020)
De JSCU vindt de Summerschooltraditie te belangrijk om een jaar over te slaan, zelfs in deze bijzondere tijd. We hebben ook (te)veel compassie met alle strand- en terrashaters, vrijwillige thuisblijvers en onverbiddelijke schermplakkers. Dit jaar in verband met het coronavirus dus niet twee weken lang met elkaar op de hei zitten, maar een #Quarantineproof #InHome #Entertainment editie van de Joint Sigint Cyber Unit Summerschool (powered by AIVD en MIVD).

Gamechangers – Politie, Deloitte, Wefitter, ESL en Hack in the class
Op Gamechangers kun jij verschillende challenges doen, waarmee je jouw skills kunt verbeteren. Ben jij een gamer? Doe dan mee aan de Gamechangers FIFA CUP! Ben jij een ethisch hacker? Dan kan je meedoen aan ‘the Hacklab Challenge‘, ‘Hack the wefitter app‘ en ‘Hack in the class‘. Door het spelen van de challenges kan je ook nog eens mooie prijzen winnen.

What the hack – Maria Genova & Kees van Diem
Via deze pagina kunt u uw digitale kennis testen over een verscheidenheid aan onderwerpen die te maken hebben met de veiligheid op het internet.

Test uw kennis – Fraudehelpdesk.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met drie testen; Bent u oplichters te snel af?, Trucs met URL’s en Valse digitale berichten.

Test je kennis over online trends & topics – Frankwatching.com
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met zes testen; Wat voor een type Instagrammer ben jij, Hoe staat het met je digitale transformatie, Wat weet jij van chatbots, Wat voor een contentmaker ben jij, Wat weet jij van SEO en Wat weet jij van Facebook.

Quizzen – Veiliginternetten.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met zes testen; Botnet, Eerst checken dan klikken, Gegevens beschermen, Phishing en Ransomware, Veilig online op vakantie en Wat weet jij van social?

CyberskillsTest – Alertonline.nl
Via deze pagina kunt u uw kennis checken met tien testen; Apps, Online betalen, Phishing, Privacy, Ransomware, Social media, Updaten, Wachtwoorden, Webwinkels en Wifi.