Internetsporen.nl
headerLaatstepreventie

Wachtwoordmanagers

Het is verstandig om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor al jouw programma’s en websites. Maar het onthouden van al deze wachtwoorden kan best lastig zijn, al helemaal als je sterke wachtwoorden hebt. Gelukkig bestaat er een oplossing voor dit probleem: een wachtwoordmanager!

Zo’n wachtwoordmanager of password manager helpt je bij het creëren, bewaren en beheren van jouw wachtwoorden. Zo hoef je niet langer al je wachtwoorden ergens op te schrijven of een variatie te gebruiken op één wachtwoord. Een sterk hoofdwachtwoord is voldoende om bij de rest van je inloggegevens te kunnen.

De keuze van een password manager is belangrijk. Je wilt van tevoren goed weten welke opties het gratis abonnement biedt en welke premium optieser zijn. Maar je wilt ook zeker weten dat je gevoelige gegevens veilig worden opgeslagen in je digitale kluis. We hebben verschillende opties getest om te zien welke de beste wachtwoordmanagers zijn. Hieronder vind je de beste wachtwoordmanagers van 2023 volgens vpngids.nl.

WachtwoordmanagerScoreWebsite
1. NordPass8.8Naar de NordPass website
2. Keeper8.7Naar de Keeper website
3. 1Password8.5Naar de 1Password website
4. Bitwarden8.5Naar de Bitwarden website
5. Dashlane7.5Naar de Dashlane website

Bron: vpngids.nl