Internetsporen.nl
headerNieuws

Waarom Internetsporen.nl?

Het kan voorkomen dat u slachtoffer bent geworden van een delict waarbij het internet gebruikt is. Denk bijvoorbeeld eens aan oplichting via een handelsite, bedreiging via e-mail of het blokkeren van uw computer/smartphone. Wanneer u besluit hiervan aangifte te doen bij de politie, dan is het handig dat de juiste sporen aan de politie kunnen worden gegeven. Pas met de juiste sporen kan de politie een onderzoek instellen naar de vermeende dader. Omdat het niet bij iedereen duidelijk is hoe internetsporen ‘veiliggesteld’ kunnen worden, hebben wij de site internetsporen.nl opgezet.

Doel van Internetsporen.nl
Het doel van deze site is om gedupeerden/slachtoffers van internet gerelateerde delicten op eenvoudige wijze uit te leggen hoe zij sporen van het internet kunnen veiligstellen. Maar deze gegevens zijn vaak vluchtig en er moet dus snel gehandeld worden. Om deze gegevens toch te achterhalen, hebben wij op onze site een aantal pagina’s gemaakt met tips om de digitale sporen veilig te stellen.


Contact
Wilt u contact opnemen met internetsporen.nl, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Let wel, via internetsporen.nl kunt u geen aangifte doen van gedigitaliseerde criminaliteit of cybercrime delicten. Hiervoor moet u bij de politie zijn.